LowCarbCheck.nl

Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Koolhydraatcontrole

Koolhydraten
5g
Koolhydraten
Vezels
0.001g
Vezels
Netto koolhydraten
5g
Netto koolhydraten
Koolhydraten per portie
0.8g
Koolhydraten per portie
GI-schatting
Gemiddeld (40-55)
GI-schatting

Legende

Lage impact
Matige impact
Hoge impact

Kleurgecodeerd systeem voor voedingsimpact: Gebruik het voor uw voedselkeuzes, vooral bij diabetes of koolhydraatarme diëten.

Dieetcontrole

Koolhydraatarm
Ja
Keto
Ja
Carnivoor
Nee
Paleo
Nee
Langzame koolhydraten
Ja
Veganistisch
Nee
Vegetarisch
Ja
Laag FODMAP
Nee

pH-controle

Hollandaisesaus
Licht zuur

Verdeling van voedingsstoffen per 100g

Hollandaisesaus

  • Water
    81.0g
  • Vezel
    0.0g
  • Koolhydraten
    5.0g
  • Vet
    8.0g
  • Eiwit
    5.0g

Geavanceerde voedingsstoffenanalyse

Histamine
Matig
Purine
Laag
Tyramine
Matig
FODMAP
Matig
Oxalaat
Niet aanwezig
Goitrogene
Niet aanwezig
Sulfaat
Laag
Nitraat
Niet aanwezig
Antioxidanten
Laag

Legende

Niet aanwezig
Laag
Matig
Hoog
Zeer hoog

Voor de antioxidanten, de schaal is omgekeerd. 1 (groen) is een hoog antioxidantniveau, en 5 (paars) is een laag antioxidantniveau.

Hollandaisesaus is een klassieke Franse botersaus gemaakt van eidooiers, geklaarde boter en citroensap, met een rijke en romige textuur. De saus levert vitamine A en gezonde vetten en wordt veel gebruikt als smaakmaker bij asperges, gepocheerde eieren (zoals Eggs Benedict) en visgerechten.

Mineralencontrole

Calcium
20
Magnesium
5

Allergenencontrole

Fructose
Sporen
Lactose
Matig
Gluten
Niet aanwezig
Soja
Niet aanwezig
Schaaldieren
Niet aanwezig

Legende

Niet aanwezig
Sporen
Laag
Matig
Hoog

Voedingsinformatie

VoedingsstofHoeveelheid (100g)
Calorieën110 kcal
CalciumMineraal20
MagnesiumMineraal5
WaterMacro81