LowCarbCheck.nl

Aardappelen (gekookt, met zout)

Aardappelen (gekookt, met zout)

Koolhydraatcontrole

Koolhydraten
15g
Koolhydraten
Vezels
1.2g
Vezels
Netto koolhydraten
13.8g
Netto koolhydraten
Koolhydraten per portie
30g
Koolhydraten per portie
Glycemische index
70
Glycemische index
Glycemische lading
21
Glycemische lading

Legende

Lage impact
Matige impact
Hoge impact

Kleurgecodeerd systeem voor voedingsimpact: Gebruik het voor uw voedselkeuzes, vooral bij diabetes of koolhydraatarme diëten.

Dieetcontrole

Koolhydraatarm
Nee
Keto
Nee
Carnivoor
Nee
Paleo
Nee
Langzame koolhydraten
Nee
Veganistisch
Ja
Vegetarisch
Ja
Laag FODMAP
Nee

pH-controle

Aardappelen (gekookt, met zout)
Licht zuur

Verdeling van voedingsstoffen per 100g

Aardappelen (gekookt, met zout)

  • Water
    79.0g
  • Vezel
    1.2g
  • Koolhydraten
    15.0g
  • Vet
    0.0g
  • Eiwit
    2.0g

Geavanceerde voedingsstoffenanalyse

Histamine
Laag
Purine
Laag
Tyramine
Laag
FODMAP
Hoog
Oxalaat
Matig
Goitrogene
Niet aanwezig
Sulfaat
Laag
Nitraat
Matig
Antioxidanten
Laag

Legende

Niet aanwezig
Laag
Matig
Hoog
Zeer hoog

Voor de antioxidanten, de schaal is omgekeerd. 1 (groen) is een hoog antioxidantniveau, en 5 (paars) is een laag antioxidantniveau.

Gekookte aardappelen met zout zijn een populaire wereldwijde basisvoeding met een relatief hoge glycemische index (70) en glycemische lading (21). Ze zijn daarom minder geschikt voor een strikt koolhydraatarm dieet, hoewel ze wel enkele mineralen zoals kalium (380 mg) en magnesium (14 mg) bevatten.

  • Glycemische index van [voedingsmiddel] is 70.
  • 15 g koolhydraten totaal.
  • Bevat kalium (380 mg) en magnesium (14 mg).

Zijn aardappelen (gekookt, met zout) keto?

Gekookte aardappelen zijn niet geschikt voor een ketogeen dieet vanwege hun hoge koolhydraat- (15 g per 100 g) en zetmeelgehalte. Een ketogeen dieet vereist een strenge beperking van koolhydraten, en aardappelen overschrijden snel de dagelijkse limiet voor iemand die keto volgt.

Glycemische lading en Glycemische index van aardappelen (gekookt, met zout)

Gekookte aardappelen hebben een hoge glycemische index van 70 (Glycemische Lading 21), wat betekent dat gekookte aardappelen een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de bloedsuikerspiegel. Dit maakt gekookte aardappelen minder ideaal voor een koolhydraatarm dieet.

Mineralencontrole

Calcium
5
Magnesium
14

Allergenencontrole

Fructose
Sporen
Lactose
Niet aanwezig
Gluten
Niet aanwezig
Soja
Niet aanwezig
Schaaldieren
Niet aanwezig

Legende

Niet aanwezig
Sporen
Laag
Matig
Hoog

Voedingsinformatie

VoedingsstofHoeveelheid (100g)
Calorieën72 kcal
CalciumMineraal5
MagnesiumMineraal14
WaterMacro79