LowCarbCheck.nl

Aardappelen in de schil (gebakken)

Aardappelen in de schil (gebakken)

Koolhydraatcontrole

Koolhydraten
18g
Koolhydraten
Vezels
2.5g
Vezels
Netto koolhydraten
15.5g
Netto koolhydraten
Koolhydraten per portie
36g
Koolhydraten per portie
Glycemische index
65
Glycemische index
Glycemische lading
23.4
Glycemische lading

Legende

Lage impact
Matige impact
Hoge impact

Kleurgecodeerd systeem voor voedingsimpact: Gebruik het voor uw voedselkeuzes, vooral bij diabetes of koolhydraatarme diëten.

Dieetcontrole

Koolhydraatarm
Nee
Keto
Nee
Carnivoor
Nee
Paleo
Nee
Langzame koolhydraten
Nee
Veganistisch
Ja
Vegetarisch
Ja
Laag FODMAP
Nee

pH-controle

Aardappelen in de schil (gebakken)
Licht zuur

Verdeling van voedingsstoffen per 100g

Aardappelen in de schil (gebakken)

  • Water
    54.0g
  • Vezel
    2.5g
  • Koolhydraten
    18.0g
  • Vet
    0.0g
  • Eiwit
    3.0g

Geavanceerde voedingsstoffenanalyse

Histamine
Niet aanwezig
Purine
Niet aanwezig
Tyramine
Niet aanwezig
FODMAP
Matig
Oxalaat
Matig
Goitrogene
Niet aanwezig
Sulfaat
Niet aanwezig
Nitraat
Niet aanwezig
Antioxidanten
Laag

Legende

Niet aanwezig
Laag
Matig
Hoog
Zeer hoog

Voor de antioxidanten, de schaal is omgekeerd. 1 (groen) is een hoog antioxidantniveau, en 5 (paars) is een laag antioxidantniveau.

Gebakken aardappelen in de schil zijn een voedzaam voedsel dat rijk is aan kalium (545 mg) en een matige hoeveelheid koolhydraten (18 g per 100 g) bevat.

  • Bevat 18 gram koolhydraten per portie.
  • GI van 65.
  • Rijk aan kalium met 545mg.

Zijn aardappelen in de schil (gebakken) keto?

Gebakken aardappelen passen over het algemeen niet binnen een ketogeen dieet vanwege hun hoge koolhydraatinhoud van 18 g per 100 g. Deze hoeveelheid koolhydraten kan het moeilijk maken om ketose te behouden, wat de kern is van een ketogeen dieet.

Glycemische lading en Glycemische index van aardappelen in de schil (gebakken)

Met een glycemische index van 65 (glycemische lading 23,4), hebben gebakken aardappelen in de schil een aanzienlijke invloed op de bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat gebakken aardappelen in de schil een vrij snelle glucose-afgifte in de bloedbaan kunnen veroorzaken, wat van invloed kan zijn op insulinegevoeligheid.

Mineralencontrole

Calcium
10
Magnesium
25

Allergenencontrole

Fructose
Niet aanwezig
Lactose
Niet aanwezig
Gluten
Niet aanwezig
Soja
Niet aanwezig
Schaaldieren
Niet aanwezig

Legende

Niet aanwezig
Sporen
Laag
Matig
Hoog

Voedingsinformatie

VoedingsstofHoeveelheid (100g)
Calorieën91 kcal
CalciumMineraal10
MagnesiumMineraal25
WaterMacro54