Gorgonzola (kaas)

Koolhydraatcontrole
- Koolhydraten
- 0gKoolhydraten
- Vezels
- 0gVezels
- Netto koolhydraten
- 0.0gNetto koolhydraten
- Koolhydraten per portie
- 0.0gKoolhydraten per portie
- GI-schatting
- Zeer laag (<= 20)GI-schatting
Legende
Kleurgecodeerd systeem voor voedingsimpact: Gebruik het voor uw voedselkeuzes, vooral bij diabetes of koolhydraatarme diëten.
Dieetcontrole
- Koolhydraatarm
- Ja
- Keto
- Ja
- Carnivoor
- Nee
- Paleo
- Nee
- Langzame koolhydraten
- Ja
- Veganistisch
- Nee
- Vegetarisch
- Ja
- Laag FODMAP
- Nee
pH-controle
Verdeling van voedingsstoffen per 100g
Gorgonzola (kaas)
- Voedingsstofg
- Water43.0g
- Vezel0.0g
- Koolhydraten0.0g
- Vet31.0g
- Eiwit19.0g
Geavanceerde voedingsstoffenanalyse
- Histamine
- Zeer hoog
- Purine
- Laag
- Tyramine
- Hoog
- FODMAP
- Hoog
- Oxalaat
- Niet aanwezig
- Goitrogene
- Niet aanwezig
- Sulfaat
- Matig
- Nitraat
- Niet aanwezig
- Antioxidanten
- Laag
Legende
Voor de antioxidanten, de schaal is omgekeerd. 1 (groen) is een hoog antioxidantniveau, en 5 (paars) is een laag antioxidantniveau.
Gorgonzola (kaas) is een smaakvolle optie zonder koolhydraten (0 g per 100 g) en is uitermate geschikt voor een koolhydraatarm dieet. Zijn enorm hoge zoutgehalte (3560 mg per 100 g) moet echter in overweging worden genomen bij frequent gebruik.
- Vrij van koolhydraten.
- Zeer hoog zoutgehalte van 2.520mg.
- Hoge calcium- en fosforwaarden van 610mg en 360mg.
- Bevat veel zink van 2,6mg.
Vitaminecontrole
- Vitamine A (Retinol)
- 240 μg
- Vitamine C
- 0 mg
- Vitamine B 1 (Thiamine)
- 0.05 mg
- Vitamine B 2 (Riboflavine)
- 0.43 mg
- Vitamine B 6 (Pyridoxine)
- 0.11 mg
- Bètacaroteen (ß-Caroteen)
- 100 μg
Mineralencontrole
- Natrium
- 3560 mg
- Calcium
- 610 mg
- Ijzer
- 0.3 mg
- Kalium
- 260 mg
- Magnesium
- 20 mg
- Fosfor
- 360 mg
- Zink
- 2.6 mg
Allergenencontrole
- Fructose
- Niet aanwezig
- Lactose
- Matig
- Gluten
- Niet aanwezig
- Soja
- Niet aanwezig
- Schaaldieren
- Niet aanwezig
Legende
Voedingsinformatie
Voedingsstof | Hoeveelheid (100g) |
---|---|
Calorieën | 356 kcal |
Koolhydratenmacro | 0 g |
Eiwittenmacro | 19 g |
Watermicro | 43 g |
Voedingsvezelsmacro | 0 g |
Voedingsvetmacro | 31 g |
Vitamine A (Retinol)vitamin | 240 μg |
Vitamine B 2 (Riboflavine)vitamin | 0.43 mg |
Bètacaroteen (ß-Caroteen)vitamin | 100 μg |
Vitamine B 6 (Pyridoxine)vitamin | 0.11 mg |
Vitamine B 12 (Cobalamine)vitamin | 0 μg |
Vitamine B 1 (Thiamine)vitamin | 0.05 mg |
Vitamine Dvitamin | 0 μg |
Vitamine Cvitamin | 0 mg |
Natriummineral | 3560 mg |
Calciummineral | 610 mg |
Kaliummineral | 260 mg |
Ijzermineral | 0.3 mg |
Magnesiummineral | 20 mg |
Fosformineral | 360 mg |
Zinkmineral | 2.6 mg |
Is Gorgonzola (kaas) keto?
Ja, Gorgonzola (kaas) is zeer geschikt voor een ketogeen dieet. Het bevat geen koolhydraten (0 g per 100 g) en is rijk aan calcium (610 mg) en zink (2,6 mg). Echter, houd rekening met het zeer hoge zoutgehalte (3.560 mg) wanneer je ervan eet binnen een keto-benadering.
Glycemische lading en Glycemische index van gorgonzola (kaas)
Gorgonzola (kaas) heeft praktisch geen invloed op de bloedsuikerspiegel vanwege het ontbreken van koolhydraten (0 g per 100 g). De glycemische index is laag, en glycemische lading is niet van toepassing in de berekening. Gorgonzola is veilig voor diegenen die de bloedsuiker en insulineproductie willen minimaliseren.
Vergelijkbare voedingsmiddelen
- Zinkrijke koolhydraatarme voedingsmiddelen
- Kaas
- Geitenkaas (45% vetgehalte op droge basis)
- Emmental (kaas)
- Botervoorst (30% vetgehalte op droge basis)
- Camembert kaas (30% vetgehalte op droge basis)
- Parmezaanse kaas
- Tilsiter (kaas)
- Goudse kaas (40% vetgehalte op droge basis)
- Wijnder kaas (45% vetgehalte op droge basis)
- Edammer kaas (30% vetgehalte op droge basis)
- Appenzeller (kaas)