Plat brood (roggebloem)

Koolhydraatcontrole
- Koolhydraten
- 41gKoolhydraten
- Vezels
- 7gVezels
- Netto koolhydraten
- 34.0gNetto koolhydraten
- Koolhydraten per portie
- 20.5gKoolhydraten per portie
- Glycemische index
- 79Glycemische index
- Glycemische lading
- 16.2Glycemische lading
Legende
Kleurgecodeerd systeem voor voedingsimpact: Gebruik het voor uw voedselkeuzes, vooral bij diabetes of koolhydraatarme diëten.
Dieetcontrole
- Koolhydraatarm
- Nee
- Keto
- Nee
- Carnivoor
- Nee
- Paleo
- Nee
- Langzame koolhydraten
- Nee
- Veganistisch
- Ja
- Vegetarisch
- Ja
- Laag FODMAP
- Nee
pH-controle
Verdeling van voedingsstoffen per 100g
Plat brood (roggebloem)
- Voedingsstofg
- Water44.0g
- Vezel7.0g
- Koolhydraten41.0g
- Vet1.0g
- Eiwit5.0g
Geavanceerde voedingsstoffenanalyse
- Histamine
- Niet aanwezig
- Purine
- Laag
- Tyramine
- Laag
- FODMAP
- Hoog
- Oxalaat
- Laag
- Goitrogene
- Laag
- Sulfaat
- Laag
- Nitraat
- Niet aanwezig
- Antioxidanten
- Laag
Legende
Voor de antioxidanten, de schaal is omgekeerd. 1 (groen) is een hoog antioxidantniveau, en 5 (paars) is een laag antioxidantniveau.
Plat brood gemaakt van roggebloem biedt aanzienlijke hoeveelheden vezels (7 g per 100 g) en mineralen zoals fosfor (140 mg) en zink (1,5 mg). De glycemische lading is hoog (16,2), wat betekent dat plat brood gemaakt van roggebloem minder geschikt kan zijn voor een koolhydraatarm dieet vanwege het hoge aantal koolhydraten (41 g per 100 g).
- Hoge glycemische index: 79.
- Goede bron van vezels: 7g.
- Hoog in sodium: 450mg.
- Rijk aan fosfor met 140mg.
- Rijk aan zink met 1,5mg.
Vitaminecontrole
- Vitamine A (Retinol)
- 0 μg
- Vitamine C
- 0 mg
- Vitamine B 1 (Thiamine)
- 0.18 mg
- Vitamine B 2 (Riboflavine)
- 0.05 mg
- Vitamine B 6 (Pyridoxine)
- 0.08 mg
- Bètacaroteen (ß-Caroteen)
- 0 μg
Mineralencontrole
- Natrium
- 1140 mg
- Calcium
- 25 mg
- Ijzer
- 1.5 mg
- Kalium
- 170 mg
- Magnesium
- 45 mg
- Fosfor
- 140 mg
- Zink
- 1.5 mg
Allergenencontrole
- Fructose
- Laag
- Lactose
- Niet aanwezig
- Gluten
- Laag
- Soja
- Niet aanwezig
- Schaaldieren
- Niet aanwezig
Legende
Voedingsinformatie
Voedingsstof | Hoeveelheid (100g) |
---|---|
Calorieën | 212 kcal |
Koolhydratenmacro | 41 g |
Eiwittenmacro | 5 g |
Watermicro | 44 g |
Voedingsvezelsmacro | 7 g |
Voedingsvetmacro | 1 g |
Vitamine A (Retinol)vitamin | 0 μg |
Vitamine B 2 (Riboflavine)vitamin | 0.05 mg |
Bètacaroteen (ß-Caroteen)vitamin | 0 μg |
Vitamine B 6 (Pyridoxine)vitamin | 0.08 mg |
Vitamine B 12 (Cobalamine)vitamin | 0 μg |
Vitamine B 1 (Thiamine)vitamin | 0.18 mg |
Vitamine Dvitamin | 0 μg |
Vitamine Cvitamin | 0 mg |
Natriummineral | 1140 mg |
Calciummineral | 25 mg |
Kaliummineral | 170 mg |
Ijzermineral | 1.5 mg |
Magnesiummineral | 45 mg |
Fosformineral | 140 mg |
Zinkmineral | 1.5 mg |
Is plat brood (roggebloem) keto?
Plat brood (roggebloem) is niet ideaal voor een ketogeen dieet vanwege het hoge gehalte aan koolhydraten (41 g per 100 g). Het kan het beste volledig worden vermeden of strikt worden beperkt om de ketose niet te onderbreken.
De glycemische index van plat brood (roggebloem) is 65 (glycemische lading 15)
Met een glycemische index van 79 (glycemische lading 16,2), heeft plat brood (roggebloem) een aanzienlijke impact op de bloedsuikerspiegel. Deze hoge GI betekent dat het eten van plat brood kan leiden tot snelle stijgingen van het suikergehalte in het bloed, wat niet gunstig is voor degenen die proberen bloedsuikerpieken te minimaliseren.