Rijst (gekookt)

Koolhydraatcontrole
- Koolhydraten
- 27gKoolhydraten
- Vezels
- 0.5gVezels
- Netto koolhydraten
- 26.5gNetto koolhydraten
- Koolhydraten per portie
- 40.5gKoolhydraten per portie
- Glycemische index
- 70Glycemische index
- Glycemische lading
- 28.4Glycemische lading
Legende
Kleurgecodeerd systeem voor voedingsimpact: Gebruik het voor uw voedselkeuzes, vooral bij diabetes of koolhydraatarme diëten.
Dieetcontrole
- Koolhydraatarm
- Nee
- Keto
- Nee
- Carnivoor
- Nee
- Paleo
- Nee
- Langzame koolhydraten
- Nee
- Veganistisch
- Ja
- Vegetarisch
- Ja
- Laag FODMAP
- Ja
pH-controle
Verdeling van voedingsstoffen per 100g
Rijst (gekookt)
- Voedingsstofg
- Water69.0g
- Vezel0.5g
- Koolhydraten27.0g
- Vet0.0g
- Eiwit2.0g
Geavanceerde voedingsstoffenanalyse
- Histamine
- Niet aanwezig
- Purine
- Niet aanwezig
- Tyramine
- Niet aanwezig
- FODMAP
- Laag
- Oxalaat
- Laag
- Goitrogene
- Niet aanwezig
- Sulfaat
- Niet aanwezig
- Nitraat
- Niet aanwezig
- Antioxidanten
- Niet aanwezig
Legende
Voor de antioxidanten, de schaal is omgekeerd. 1 (groen) is een hoog antioxidantniveau, en 5 (paars) is een laag antioxidantniveau.
Rijst is een basiselement in vele diëten wereldwijd, maar het aantal koolhydraten is hoog (27 g per 100 g) en het bevat weinig vezels (0,5 g per 100 g). In een koolhydraatarm dieet kan het gebruik van rijst beperkt worden door alternatieven te overwegen.
- Koolhydraten: 27g totaal.
- Voedingsvezels: 0,5g.
- Glycemische index van 70.
- Bevat zeer weinig essentiële mineralen.
Vitaminecontrole
- Vitamine A (Retinol)
- 0 μg
- Vitamine C
- 0 mg
- Vitamine B 1 (Thiamine)
- 0.08 mg
- Vitamine B 2 (Riboflavine)
- 0.001 mg
- Vitamine B 6 (Pyridoxine)
- 0.07 mg
- Bètacaroteen (ß-Caroteen)
- 0 μg
Mineralencontrole
- Natrium
- 5 mg
- Calcium
- 10 mg
- Ijzer
- 1 mg
- Kalium
- 45 mg
- Magnesium
- 10 mg
- Fosfor
- 40 mg
- Zink
- 0.6 mg
Allergenencontrole
- Fructose
- Niet aanwezig
- Lactose
- Niet aanwezig
- Gluten
- Niet aanwezig
- Soja
- Niet aanwezig
- Schaaldieren
- Niet aanwezig
Legende
Voedingsinformatie
Voedingsstof | Hoeveelheid (100g) |
---|---|
Calorieën | 122 kcal |
Koolhydratenmacro | 27 g |
Eiwittenmacro | 2 g |
Watermicro | 69 g |
Voedingsvezelsmacro | 0.5 g |
Voedingsvetmacro | 0.001 g |
Vitamine A (Retinol)vitamin | 0 μg |
Vitamine B 2 (Riboflavine)vitamin | 0.001 mg |
Bètacaroteen (ß-Caroteen)vitamin | 0 μg |
Vitamine B 6 (Pyridoxine)vitamin | 0.07 mg |
Vitamine B 12 (Cobalamine)vitamin | 0 μg |
Vitamine B 1 (Thiamine)vitamin | 0.08 mg |
Vitamine Dvitamin | 0 μg |
Vitamine Cvitamin | 0 mg |
Natriummineral | 5 mg |
Calciummineral | 10 mg |
Kaliummineral | 45 mg |
Ijzermineral | 1 mg |
Magnesiummineral | 10 mg |
Fosformineral | 40 mg |
Zinkmineral | 0.6 mg |
Is rijst (gekookt) keto?
Rijst wordt over het algemeen niet beschouwd als geschikt voor een ketogeen dieet vanwege het hoge koolhydraatgehalte (27 g per 100 g). In plaats daarvan kan men beter kiezen voor koolhydraatarme alternatieven, zoals bloemkoolrijst, die passen binnen de keto-principes.
Glycemische lading en Glycemische index van rijst (gekookt)
Rijst heeft een hoge glycemische index van 70 (Glycemische Lading 28,4), wat betekent dat rijst snel koolhydraten in suiker omzet en de bloedsuikerspiegel snel kan verhogen. Dit kan een probleem zijn voor mensen die hun bloedsuikerspiegel proberen te reguleren, zoals diabetici.